1.) Kell-e építési engedély az garázsokhoz?

Jelenleg hatályban lévő törvény szerint 100 légköbméterig nem kell. Néhány önkormányzat a gerincmagassághoz köti.
2017. január 1. óta az engedélyhez kötött építési tevékenységek köre jelentősen csökkent. Részletes információ a hatályos szabályokról az alábbi linken, illetve IDE kattintva olvasható olvasható:
https://epitesijog.hu/144-mihez-nem-szukseges-epitesi-engedely

Engedélyköteles méretű épületeinknek a tervet és a statikai számításokat is el kell készíteni. Megrendelés után mi biztosítjuk az épületről készített vázrajzot, ami alapján egy építész meg tudja tervezni az épületet, illetve statikusunk is ez alapján készíti el a statikát.

Építési engedélyhez e-napló/elektronikus építési napló/ vezetéséhez NÜJ számmal rendelkezünk.

Standard dupla épületeink nem engedélyköteles méretűek. Azonban tudni kell, hogy például egy TP33-as, nyeregtetős épület maximum mérete, ami még az engedélyköteles méret alatt van: 6,35 x 5,9 x 2,25 m. Ennél nagyobb méretben mindenképpen meghaladja az épület a 100 légköbmétert.

2.) Mekkora betonalap szükséges a garázsokhoz?

A garázs méretétől függően azt szoktuk javasolni, hogy 5-5 cm legyen pluszban mindegyik oldalon a garázs méretéhez képest. Ha tehát rendel tőlünk egy 3×5 m-es garázst, ahhoz 3,1 x5,1 -es C20-as betonalap szükséges, vastagságban 20 cm elegendő. A pontos betonalap minden esetben fontos, de fordítsanak különös figyelmet az általunk megadott szükséges méretre, mivel szigetelt épületek esetén az alsó lemezszegést is jár a garázshoz, és csak pontos alapnál tudjuk garantálni a vízbefolyás elleni védelmet.

3.) Önök vállalják a betonalap elkészítését is?

Nem, sajnos ez nem tartozik cégünk profiljába.

4.) Mennyi ideig tart egy épület összeszerelése?

Szigetelt épületeink standard méretben 2 nap alatt készülnek el.

5.) Mennyibe kerül a kiszállítás?

Minden árunk tartalmazza a kiszállítást és az összeszerelést az ország egész területén, ezért Önt már semmilyen plusz költség nem terheli.