Villanyszerelés mobilgarázsoknál

Gyakran ismételt kérdések között felmerül, hogy a villanyszerelés hogyan oldható meg épületeinknél, illetve vállaljuk-e a villanyszerelést garázsainknál.

Sajnos villanyszereléssel nem foglalkozunk, ezért a garázs elkészülése után javasoljuk, hogy keressenek egy hozzáértő személyt, aki ezt elvégzi.  Szoktuk javasolni, hogy már a betonozás során egy gégecsövön keresztül érdemes bevezetni a vezetéket/vezetékeket, amennyiben van rá lehetőség.

Egy szendvicspaneles épületen bemutatjuk, hogyan történik a villany utólagos kialakítása. A trapézlemezes épületeknél is hasonlóan történhet, ugyanis a zártszelvényhez, illetve a zártszelvény mentén lehet rögzíteni és elvezetni a szükséges vezetékeket, kapcsolókat.

Fontos szempont, hogy a gégecső bevezetése min. 25-25 cm-re történjen az egyik sarokban ideális esetben. Ez azért nem elhanyagolható szempont, mert a garázs 5-5 cm-re kezdődik a szélétől és szigetelt épület esetében ilyenkor még a 60 mm szendvicspanelt és a 40 mm zártszelvényt is figyelembe kell venni. 25-25 cm-re a gégecső biztos nincsen útban az épületnek. Az alábbi képen a beton utólagosan került megfúrásra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük