Engedélyköteles méretű épületek

Érdeklődőink között szinte napról napra felmerül a kérdés, hogy mekkora épületek számítanak engedélykötelesnek. Szeretnénk egy kis tájékoztatást adni, ugyanis sokszor az önmagában nem sokat mond, hogy minden, ami 100 légköbméter fölött van. Tehát, néhány pontban összegyűjtöttük, mire kell figyeljetek garázs, illetve tároló építése során. Ha teheted, oszd meg az információt ismerőseiddel is, hogy minél több emberhez eljusson ez a tájékoztatás.
– minden épületre építése engedély kell, ami meghaladja a 100 légköbméter belső méretet.
– ha valaki épp 100 légköbméter alatt szeretne maradni, ez egy általunk készített garázs esetén a maximális mérettel számolva: 6,35 m széles, 5,8 m hosszú, 2,25 m ereszmagasságú
– a legtöbb helyen nem csak mennyezetig számolják a légköbmétert, hanem az egész belső teret nézik, egész a tetőig.
– minden egy épületnek számít, ami egy tető alatt van. Sokszor kérnek érdeklődőink árajánlatot előtetős garázsra. Az előtető részt is bele kell számítani a légköbméterbe, sajnos akkor is, ha nyitottak az oldalai
– úgy kalkuláljatok tehát, ha az épület meghaladja a kb 38 m2 alapterületet, az biztos, hogy engedélyköteles méretnek számít.
– engedélyköteles épület esetén építész által meg kell terveztetni az épületet, át kell esni egy engedélyeztetési folyamaton. Mi biztosítjuk a statikai tervezést, a felelős műszaki vezetőt kivitelezői részről és egy vázrajzot, ami alapján a tervező meg tudja tervezni a leendő épületet.
– Az e-napló vezetéséhez NÜJ számmal rendelkezünk

Kérdés esetén keressetek minket bizalommal és ha tudunk, segítünk!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.